početna stranica  |  o nama  |  kako nas pronaći  |  reference  |  kontakti Pošaljite e-mail:  vitro@vitro.hr
 
  Pretraži
Izjava o sukladnosti i
  oznaka

STAKLO I UKRASNI ELEMENTI

ORNAMENTNA STAKLA

Ornamentnim staklom nazivamo ravno ljevano staklo čija je prozirnost zamućena time što su mu u jednu ili obje površine trajno utisnuti ukrasni motivi ili crteži. Proizvode se ljevanjem na liniji i u potpunosti su industrijski proizvod.
Svjetlost koja prolazi kroz ornamentna stakla se raspršuje. Osim što nam pružaju zanimljive svjetlosne i dekorativne efekte, ta nam stakla pomažu da pomoću njih sprečavamo izravni i neometani pogled u prostore u kojima sadržaj ili događanja zahtjevaju određenu dozu privatnosti ili zaštitu od čistog direktnog svjetla.
Ukrasna funkcija i zasjenjena prozirnost čine ornamentna stakla posebno prikladnima za ugradnju u interijere i opremu.
Ornamentna se stakla ugrađuju u proizvodnim i radnim prostorima koji trebaju što više prirodnog i neizravnog svjetla, kao što su staklenici, ulazna i unutarnja vrata te pregrade.
Ornamentna se stakla obraduju kao i sva druga stakla, ali se ne mogu fazetirati. Svi ornamenti nemaju paralelne površine i jednakomjernu debljinu, pa ni fazeta na njima nije ravna. Za kaljenje i laminiranje ornamenata primjenjuju se posebni postupci, a svi ornamenti i nisu pogodni za kaljenje i laminiranje, također zbog neravnih površina.

     

 

UKRASNI PROFILI

Klasična ljepota i elegancija oblika, profinjena jednostavnost i sigurnost kod montaže prednosti su ukrasnih profila. Sistem, gdje su elegancija i funkcionalnost u potpunoj harmoniji, ima i prepoznatljivu kakvoću.

   

 


   

 

SJENILA U IZO STAKLU

Sustav sjenila ili zavjesa koje se ugrađuju u meduprostror izo stakla gdje se njihovo kretanje odvija u idealno čistoj okolini, čime je u potpunosti izbjegnuta potreba za čišćenjem, pranjem i održavanjem. Sjenila su izrađena od izuzetno tankih lamela, a zavjese od posebnog tekstila. Pokretanje lamela sjenila u pravcu rotacije oko vlastite osi ili njihovog podizanja vrši se ručno ili pomoću motora ugrađenog unutar izo stakla, a prenosi se na mehanizam pomoću namjenski konstruiranog magnetnog sustava čime je izbjegnuta rupa u izo staklu i smanjenje svih vrjednosti tog izo stakla. Sustav takvih mogućnosti objedinjenih u proizvodu pored estetskih, ima i velike tehničke vrijednosti koje se očituju u slijedećem:

  • pomoću lamela koje postavljamo u željeni položaj određujemo prolaz potrebne količine svjetlosti i istu usmjeravamo tako da u prostoru djeluje indirektno čime izbjegavamo zasljepljivanje
  • podešavamo ulaz toplinske energije sadržane u svjetlosti (IC-zrake) čime izbjegavamo prekomjerno zagrijavanje prostorija i smanjujemo troškove klimatizacije