početna stranica  |  o nama  |  kako nas pronaći  |  reference  |  kontakti Pošaljite e-mail:  vitro@vitro.hr
 
  Pretraži
Izjava o sukladnosti i
  oznaka

STAKLO I PROLAZ SUNČEVE ENERGIJE

REFLEKSNO STAKLO S TVRDIM NANOSOM

Pored svoje osnovne funkcije reguliranja propusnosti sunčeve energije, ANTELIO staklo cijenjeno je zbog osebujnih estetskih elemenata, boja i diskretnih reflektirajućih slika. S površinama koje reflektiraju okolni ambijent i sa svojim poigravanjem bojama, ANTELIO pruža široki raspon mogućnosti u projektiranju opreme zgrada, verandi itd.
ANTELIO staklo je izrađeno s procesom nanosa na liniji (pirolitički nanos), gdje se metalni oksidi nanose pri visokoj temperaturi na PLANILUX staklo ili na u masi obojeno float staklo PARSOL. S tim se procesom stvara izuzetno otporan i čvrst nanos.
Priroda nanosa određuje izgled odsjaja i reguliranje prolaska sunčeve energije za svaki pojedini proizvod u paleti proizvoda ANTELIO.


   

 

REFLECTASOL sa širokom mogućnošću upotrebe, staklo je za kontrolu prolaza sunčeve energije, na raspolaganju u pet boja. Zbog njegovog privlačnog izgleda, kao i zbog njegovih svojstava refleksije, to je staklo vrlo popularno, prije svega za fasade, pa i za interijere.
REFLECTASOL staklo za kontrolu prolaza sunčeve energije proizvedeno je tako, da se na prozirno float staklo PLANILUX ili na PARSOL, obojeno u masi nanese sloj na silikonskoj bazi pomoću pirolitičkog procesa. Aktivni pirolitički proces stvara izuzetno otporan i čvrst nanos koji se potpuno povezuje s površinom stakla. Da bismo u potpunosti iskoristili estetske vrline proizvoda, njegove sposobnosti za reguliranje propusnosti sunčeve energije i njegovu trajnost, površina s nanosom mora biti postavljena na lice 2, kako u jednostrukom tako i u dvostrukom ostakljenju.

STAKLO OBOJENO U MASI

PARSOL je u masi obojeno float staklo za reguliranje prolaza sunčeve energije. Obzirom na to da se s lakoćom može obrađivati i na raspolaganju je i u debljim izvedbama, može ga se koristiti u raznolike svrhe, jer zadovoljava najrazličitije potrebe, kako za fasade, tako i za uređenje interijera i izradu namještaja.

   

 


REFLEKSNO STAKLO S MEKIM NANOSOM

COOL-LITE je staklo za reguliranje propusnosti sunčeve energije koje pruža brojne estetske mogućnosti izbora za konceptualne obrade fasada. COOL-LITE je na raspolaganju u širokoj paleti boja. S kombinacijom debljine i boja postižemo doista opsežan izbor mogućnosti, kako vezano uz izgled, tako i uz kvalitetu, odnosno široku primjenjivost.
COOL-LITE staklo izrađeno je tako da se prozirno float staklo PLANILUX ili u masi obojeno staklo PARSOL premaže oksidima metala i to katodnim naparivanjem u uvjetima vakuuma. Tip nanosa koji je apliciran na staklo (SC, SN, SR, SS, TB, TS i PB-N) određuje estetski izgled (srebrna, titansko plava, krom žuta, sivo-plava, pastelno plava i zelena boja).
Precizni odabir najprimjerenijeg tipa stakla COOL-LITE za pojedine namjene može zadovoljiti različite projektirane kriterije istovremeno:

  • reguliranje prolaska sunčeve energije i ekonomičnije korištenje klimatskih uređaja
  • estetski izgled (što se tiče boje i odbijanja svjetlosti)
  • prolaz svjetlosti

Konačni razultat ovisi o orijentaciji, okolišu i geografskoj poziciji objekta.


   

 

STAKLO ZA REGULIRANJE PROLASKA SUNČEVE ENERGIJE S POBOLJŠA NOM TOPLINSKOM REGULACIJOM

Ta stakla imaju funkciju zaštite od sunca u toplim mjesecima i smanjenja gubitka toplinske energije  (kao stakla Low-E) u hladnim mjesecima. Sa širokim rasponom boja, nepropusnošću i čarobnim efektom, koji pruža osjećaj privatnosti, s različitim stupnjevima refleksije okoliša može pokrivati najrazličitije potrebe: moguća je svaka zamisao vezana uz oblikovanje.
Stakla COOL-LITE i COOL-LITE SK su proizvedena tako da se na stakla PLANILUX, DIAMANT i PARSOL u vakumu nanosi nekoliko slojeva metalnih oksida s katodnim naparivanjem.