početna stranica  |  o nama  |  kako nas pronaći  |  reference  |  kontakti Pošaljite e-mail:  vitro@vitro.hr
 
  Pretraži
Izjava o sukladnosti i
  oznaka

STAKLA ZA POSEBNE NAMJENE

SAMOČISTEĆE STAKLO

BIOCLEAN je samočisteće staklo koje iskorištava dvojni učinak djelovanja UV-zraka i vode za odstranjivanje organskih nečistoća sa staklene površine. BIOCLEAN se sastoji iz prozirnog, float stakla koje ima na jednoj površini nanešen fotokatalitni i hidrofilni nanos. Taj prozirni nanos je nedjeljivo povezan sa staklom i ima dug životni vijek.
Nekoliko razloga za upotrebu BIOCLEAN-a!

  • manje čišćenja stakla - više slobodnog vremena
  • nečistoća se lakše odstranjuje
  • troškovi čišćenja se znatno smanjuju
  • u kišnim danima je bolji pogled kroz staklo
  • prozirnost i boja kao i kod običnog float stakla
  • manje sredstva za čišćenje - dobitak za čistiju okolinu

EXTRA-ČISTO STAKLO S NISKIM SADRŽAJEM ŽELJEZA

DIAMANT je float staklo čija je karakteristika niski sadržaj željeznog oksida. Njegov poseban sastav daje proizvod s većim prolazom svjetlosti i smanjenjem zelenih nijansi, koje su svojstvene običnom float staklu PLANILUX. Potpuno bezbojno i izuzetno prozirno DIAMANT staklo često je korišteno u muzejima za predstavljanje i zaštitu muzejskih eksponata. Jednako ga rado koriste arhitekti i proizvođači namještaja zbog visoke propusnosti svjetlosti i neutralnosti koja, koja je bolja od one što je pruža standardno float staklo PLANILUX.

ANTIREFLEKSNO STAKLO

Antirefleksna svojstva, odlična prozirnost i optimalno davanje prikaza boja odlike su VISION-LITE stakla, zbog kojih je to staklo tako popularno za ostakljenja tamo gdje bi odbljesak - reflektiranje svjetlosti moglo predstavljati ometajući faktor (na primjer: pročelja trgovačkih zgrada, veliki panoramski prozori za bolji pogled prema van noću, izložbene vitrine u muzejima i slično). VISION-LITE je izrađen od stakla DIAMANT na koje je pomoću magnetron postupka nanesen poseban premaz (coating). To je staklo na raspolaganju samo u obliku sigurnosnog lijepljenog stakla.

JEDNOSMJERNO PROMATRAČKO STAKLO

SPYGLASS pruža mogućnost gledanja a da osoba koja gleda nije zamijećena, s time da ima funkciju ogledala na jednoj strani i potpuno nesmetano promatranje kroz staklo na drugoj (pod određenim svjetlosnim uvjetima). Staklo SPYGLASS proizvedeno je od PLANILUX float stakla, na koje je nanesen premaz pomoću megnetron postupka. Njegova karakteristika je niski prolaz (transmisija) svjetlosti i visoko odbijanje (refleksija) svjetlosti što za posljedicu ima to da:

  • staklo ima izgled ogledala za područje gledanja; s područja gledanja nije moguće vidjeti kroz staklo
  • stvara područje gledanja i omogućava promatraču gledanje kroz staklo bez da je opažen, pod uvjetom da je razina svjetlosti u gledanom prostoru sedam puta intenzivnija.

STAKLO S ELEKTROENERGETSKOM REGULACIJOM PROZIRNOSTI

PRIVA-LITE je laminirano staklo, kod koga je korištena posebna folija s tekućim kristalima. Staklo je normalno neprozirno. Kada foliju priključimo na električnu struju (100 V), staklo postaje prozirno. Dakle, pritiskom na prekidač biramo između prozirne i neprozirne pregrade. PRIVA-LITE možemo koristiti za najrazličitije namjene. To se staklo često koristi za pregradne zidove u salonima, dvoranama za sastanke, nadzornim centrima i slično. Povremeno prikazivanje prostora i predmeta omogućava oblikovanje ekskluzivnih scenografija (show-rooms, izložbe, muzeji, sajamski izložbeni prostor i drugo).